Getuigenissen van onze sporters

Catalina, 55 jaar
Lees verder
De groepslessen van Fatima zijn leuk, dynamisch en professioneel opgebouwd. Doordat ze steeds variaties brengt van de oefeningen, blijven de lessen boeiend. Iedereen doet de oefeningen op haar of zijn niveau. Mijn algehele conditie en evenwicht zijn erdoor verbeterd. Bovendien maakt de prijs de lessen zeer toegankelijk.
Magda, 72 jaar
Lees verder
Ik ben Magda, goed op weg naar de 72 Ik begin weldra aan mijn 7de jaar bodymix. Op zwemmen in het verlof na had ik nooit gesport. Ik wilde wel 'iets' doen om mijn conditie te bewaren. Zo kwam ik terecht bij de lessen van Fatima. Er is keuze uit verschillende soorten van lessen, waarbij telkens andere doelstellingen beoogd worden. Momenteel volg ik body streching, BBB mix en bodymix. Aanvankelijk beperkte ik mij tot bodymix, maar ik vond het zo leuk dat ik mij ook begon te wagen in de meer gerichte lessen waarbij een welbepaalde reeks spieren en gewrichten worden aangesproken. Wat mij wel het meest opvalt is dat alle lessen uit telkens weer andere oefeningen bestaan, zélfs binnen eenzelfde reeks. Dat maakt het juist zo fijn, want zo voel je elke les aan als een nieuwe uitdaging om je lichaam te testen. Voor mij persoonlijk is het ook een vorm van ontstressen, socialisatie en opbouwen van zelfvertrouwen: niemand wordt de hemel ingeprezen, maar ook niemand wordt vernederd bij het niet aankunnen van een bepaalde beweging. Iedereen krijgt de kans om te presteren naar eigen kunnen. Integendeel: Fatima zal ook raad geven aan mensen met een specifiek probleem, en eventueel voor die persoon de oefening individueel aanpassen. Ik ben werkelijk blij dat ik Fatima en haar lessen heb leren kennen.
Astrid
Lees verder
Ik sport normaal 3 keer per week bij Fatima, ieder les is anders. De lessen worden niet eentonig omdat er steeds afwisseling van oefeningen is. Er word ook veel nadruk gelegd op de juiste ademhaling tijdens de oefeningen. Als oefening niet goed uitgevoerd is word dit ook gezegd. Heb je problemen met iets word er een gezegd hoe je dan de oefening het beste doet, om niets te overbelasten; Hoe later in het seizoen hoe zwaarder ze worden heb ik wel de indruk. Bodybalance : Evenwichtsoefeningen op de step. De ene kant gaat al wat beter dan de andere kant. Coördinatie komt ook aan bod vind ik niet slecht want daar ik heb duidelijk problemen mee. Coördinatie vergt ook concentratie, toch zeker bij mij anders gaat het niet. Bij bodybalance beginnen we met oefeningen van de armen en we eindigen met oefeningen op de mat. Ik vind bodybalande het minst vermoeiend. Dit is iets dat door iedereen gedaan kan worden. BBB mix Dit is intensief. Het vergt veel energie. Maar na de les ben je voldaan. Je hebt je eens goed kunnen afreageren. Het is volledig anders dan de andere lessen die ik volg. Er word constant op de spieren gewerkt, met ook veel aandacht voor de ademhaling. Zowel arm, buik als bil en beenspieren. Volgens mij komen alle buikspieren aan bod. Ook de schuine en onderliggende. De oefeningen beginnen bovenaan en eindigen onderaan. Zeker geen water vergeten want dit heb je nodig. Ik vind persoonlijk één van de tofste lessen. Maar is wel de zwaarste les. Stretching: Stretching is vrij rustig dit doet mij meer denken aan pilates. Coördinatie komt ook aan bod vind ik niet slecht want daar ik heb duidelijk problemen mee. Er word gewerkt om de lenigheid te verbeteren. Heb ooit dubbele enkelbreuk gehad en de bewegingen met mijn voet/enkel zijn duidelijk veel verbeterd. Niet zo stijf meer. Vroeger had ik regelmatig last van mijn rug. Daar heb ik helemaal geen probleem meer mee. Ben zelf veel soepeler dan vroeger.
Caroline, 22 jaar
Lees verder
Elke les is een gevarieerde aaneenschakeling van oefeningen om alle spiergroepen aan te pakken. Doordat elke les altijd anders is blijf ik ook gemotiveerd. Alle oefeningen worden ondersteund door dansmuziek waar je gegarandeerd blij van wordt. Lukt er een oefening minder dan biedt Fatima ook een alternatief aan, waardoor je op elke leeftijd mee kan doen. Ik volg ondertussen iets langer dan een jaar de lessen bodymix bij Fatima, en de resultaten mogen gezien worden!